+31 (0)413 36 69 33
[email protected]
 Kopersportaal
Bouwbedrijf van de VenBouwbedrijf van de VenBouwbedrijf van de VenBouwbedrijf van de Ven
  • Bouw
    • Distributiecentra
    • Bedrijfspanden
    • Restauratie
    • Wonen
    • Kantoren
    • Horeca
    • Cultuur
    • Zorg
    • Studentenhuisvesting
    • Onderwijs
    • Specials
  • Vastgoed
  • Financieel
    • Financieel 2021
    • Financieel-2020
    • Financieel-2019
    • Financieel-2018
    • Financieel-2017
    • Financieel-2016
  • Nieuws
  • Over ons
    • Het bedrijf
    • Geschiedenis
    • Keurmerken
    • Breeam
    • Downloads
  • Werken bij
    • Timmerman
    • Betontimmerman
    • Restauratietimmerman
    • Metselaar
    • Restauratiemetselaar
    • Werkvoorbereider
    • Uitvoerder
    • Assistent uitvoerder
    • Kraanmachinist
  • Contact
  • Service

Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol

    Home Nieuws Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol
    NextPrevious
    Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol

    Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol

    By Algemeen | Nieuws | 16 december, 2020 | 0
    Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel zette in sneltreinvaart een nieuwe bakkerij neer in het
    naastgelegen Uden. Tijdens de bouw veranderden de wensen van de bakkerij ingrijpend. En toch
    kwam precies op tijd het gebak op tafel. Door de hoge mate van flexibiliteit staat er nu een prima
    pand voor een tevreden klant.

    Snel schakelen
    Frank Smits is adjunct-directeur bij Van de Ven: “Als wij zo’n verzoek als van BACU krijgen, kijken
    we eerst of zo’n project ons past. En als het ons past daar gaan we er ook volledig voor en zetten
    daar direct een goed team op.” Bij Van de Ven zijn de lijnen kort, dat geldt intern maar ook met de
    klant. Als er iets is, wordt er snel geschakeld. Smits: “Dat hoort bij een echt familiebedrijf.” Volgens
    hem zijn stabiliteit en continuïteit de kernbegrippen van een degelijk familiebedrijf. Uitgangspunt
    voor de bouw waren de sterke punten uit BREEAM (Building Research Estabilishment’s
    Environmental Assesment Method). “Dat is een heel breed pakket, we hebben er voor gekozen om
    daar de mooie dingen uit te halen,” vertelt Aldenhuijsen. Het gebouw is verder om de wensen voor
    het produceren van gebak heen gebouwd. “We wilden meer flexibiliteit, een kortere flow van de
    dagelijks verse producten en meer zelf maken. En het moest aansluiten bij het bestaande logistieke
    proces.” Dat is een complexe operatie, een klant die ’s avond gebak bestelt, krijgt dat de volgende
    ochtend voor negen uur binnen. Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol!

    Functionaliteit leidend
    Het gebouw kent drie lagen, op de begane grond (7.000 m2 ) zijn alle productie-gerelateerde
    functies. Op de eerste etage (6.000 m2) zijn alle facilitaire ruimtes, zoals de opslag van droge
    grondstoffen en kratten. Op de tweede etage bevinden zich de technische ruimtes. Smits:
    “Belangrijk bij het ontwerp is hoe je het aanvliegt. Bij zo’n project mag de architectuur niet
    bepalend zijn. De wensen van de klant zijn richtinggevend. Onze taak is het dat er een mooi
    omhulsel omheen komt.” Waar Smits vooral trots op is, is de afstemming tussen de proces
    gebonden en de gebouw-gebonden installaties.

    Tijdens het bouwproces nam BACU een ingrijpend besluit. Het oorspronkelijke plan was om een
    bestaande productielijn te verplaatsen. Maar bij nader inzien bleek het slimmer een hele nieuwe
    lijn te bouwen. Aldenhuijsen: “Ik ben nog steeds blij dat we die keuze gemaakt hebben, het is de
    meeste moderne lijn die er te koop is. Hij heeft een vacuümkoelinstallatie, waardoor wij het proces
    nog beter kunnen sturen en beheersen. Daarmee wordt bijvoorbeeld de cake veel malser.”
    De aanpassing had wel consequenties voor het ontwerp en de bouw. Maar Smits heeft zich daar
    geen seconde aan gestoord: “Je moet met je klant willen meedenken. Flexibiliteit is essentieel. De
    klant moet nog vijftig jaar met het pand doen. Dan kan je beter even de rem er op gooien en dingen
    aanpassen, dan te roepen dat het te laat is.” Dus wederom flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol.

    Bron: FOOD Locaties 2020/2021-31

    Klik hier voor het volledig artikel.

    Previous
    Next
    Flexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvolFlexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvolFlexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvolFlexibiliteit maakt bouw nieuwe bakkerij succesvol
    No tags.

    NextPrevious

    Archief

    Bouwbedrijf van de Ven BV
    Erpseweg 3, 5463 PG Veghel
    Postbus 184, 5460 AD Veghel

    +31 (0)413 36 69 33
    [email protected]
    Copyright 2015 Bouwbedrijf van de Ven   |   WIM Creative Agency   |   Disclaimer   |   Privacy - cookiebeleid   
    • Bouw
      • Distributiecentra
      • Bedrijfspanden
      • Horeca
      • Kantoren
      • Restauratie
      • Cultuur
      • Wonen
      • Zorg
      • Studentenhuisvesting
      • Onderwijs
      • Specials
    • Vastgoed
    • Financieel
      • Financieel 2021
      • Financieel-2020
      • Financieel-2019
      • Financieel-2018
      • Financieel-2017
      • Financieel-2016
    • Nieuws
    • Over ons
      • Het bedrijf
      • Geschiedenis
      • Keurmerken
      • Breeam
      • Downloads
    • Werken bij
      • Timmerman
      • Betontimmerman
      • Restauratietimmerman
      • Metselaar
      • Restauratiemetselaar
      • Werkvoorbereider
      • Uitvoerder
      • Assistent uitvoerder
      • Kraanmachinist
    • Contact
    • Kopersportaal
    Bouwbedrijf van de Ven